De cara a l'elaboració del pla d'actuació a desenvolupar durant el pràcticum II i com a conclusions d'aquesta primera estada a la Fundació Aura em plantejo el següent:
- Definir quin serà el meu focus d'intervenció: detectar les necessitats en un àmbit concret, ja que he participat de molts programes. De tots els programes i grups en què he participat he anat anotat diàriament quines eren aquelles dificultats, conflictes, problemes recurrents i que podien ser font de treball i que tenen a veure amb la millora de l'autonomia, habilitats socials i competències professionals dels usuaris i que es relacionen amb diferents continguts de treball: autoestima i autoimatge professional, gestió de les emocions: demanar ajuda i evitar bloquejos (pors), canvis i transicions, activació de la motivació i actituds envers el treball, treball per competències... i que poden ser elements per a la millora (si és possible) dels materials didàctics i de treball del programa d'Inserció Laboral de la Fundació Aura.
- Revisar a fons els materials didàctics de la Fundació, contrastar-ho amb els continguts teòrics de la carrera i altres fonts especialitzades (especial èmfasi a l'assignatura d'Orientació Professional) i cercar altres experiències i materials d'altres entitats de cara a aprofundir sobre les temàtiques a treballar, poder oferir alguna mena de programació multinivell (?) que pugui respondre a la heterogeneïtat pròpia de nivells, ritmes d'aprenentatge, suports necessaris dels diferents grups i, paral·lelament i si és possible, conèixer quines són les xarxes existents en aquest àmbit d'actuació professional.
- Negociar la meva participació en les reunions de coordinació, seguiment i avaluació dels professionals (en concret en el que anomenen comissions de treball i més concretament en la referida als grups de Preparació Laboral) per tal d'analitzar dinàmiques, metodologies, creació de materials, dificultats detectades pels professionals, registres d'avaluació... i poder oferir alguna alternativa útil i que encaixi en el seu ideari i la seva forma de fer. I, relacionat amb això anterior, poder trobar "el meu lloc" com a futur professional de la Psicopedagogia davant de l'equip de professionals i dels diferents grups (és a dir, una participació més autònoma, que això no vol dir que no sigui supervisada!).
- I, això potser serà més complicat, intentar que la meva intervenció durant el pràcticum II no sigui quelcom que planifiqui, implementi i avaluï jo sol, sinó que pugui implicar al màxim als diferents professionals i, en cert sentit, poder exercir una funció d'assessorament, en la mesura que el que pugui projectar sigui útil i pugui ser implementat per la resta de professionals.